Fokkerij

BACHANTE De Mars
BELISSIMO x LITTORIO
2008 - Oldenburg

Pedigree:

 

BACHANTE De Mars

Bellisimo x Littorio

 

Belissimo M

Haar vader Belissimo M  begon vroeg met een droomcarrière: topveilingpaard, recordkampioen bij de hengstenproef, Duits kampioen, finalist bij de wereldkampioenschappen dressuur...

Hij won verschillende GP en internationale klassementenen werd geselecteerd voor de Olympische Spelen van Londen.
Hij gaf o.a. negen winnaars van de hengstenproeven, vier vice-kampioenen en in Duitsland reeds 60 goedgekeurde zonen. Meer dan 120 staatspremiemerries bewijzen de verervingskracht van Belissimo M evenals 8 Duitse kampioenen en twee Bronzen Medaillewinnaars op de wereldkampioenschappen jonge paarden in Verden.
Meer dan 40 nakomelingen lopen ondertussen in de zware klasse succesvol, o.a. Bella Rosa onder Isabell Werth. In de FN fokwaardeschatting zet Belissimo zich sinds jaar en dag bij de top 1% beste verervers en er zijn ook drie zonen bij diezelfde top 1%.
Belissimo's moedersvader, Roumadour II gaf ook de onvergetelijke Rembrandt, die onder Nicole Uphoff niet alleen het succesvolste paard van zijn tijd was, hij geldt ook via zijn zoon Rosenkavalier en diens zoon Rubinstein als de grondlegger van de R-lijn, één der waardevolste bloedlijnen uit de dressuurfokkerij .

X

 
Haar  moeder Atoria De Mars was een dochter van CHRISTROSE :  niet alleen het vertrekpunt maar ook het boegbeeld van onze fokkerij : een veulen met ruime bewegingen uit de beste springstam ter wereld: Stamm 4847, een Lacapo afstammelinge, 
De vader van Atoria, LITTORIO, was een goedgekeurde hengst in het Holsteiner en Oldenburg Verband en in het Belgische Warmbloed ; in 1995 was hij Grand Champion van het Holsteiner Ver-band. Zijn vader Lord is één van de meest invloedrijke hengsten in de geschiedenis van Holstein en Littorio was één van zijn laatste zonen die op de eerste plaats stond voor het leveren van dressuur-paarden met afstammelingen als Flemmingh, Gestion Lingh en Krack Z.

 

 

Palmares:

  • Geprimeerd in Duitsland 
  • finaliste Open VlaamsVeulenkampioenschap Moorsele
BELISSIMO Beltain Bolero
Ganseliesel
Roxa ROMADOUR II
Lady
ATORIA DE MARS LITTORIO Lord
Texas
CHRISTROSE LACAPO
Heiderose