Fokkerij

PARLINGA van de Goudblomme
DARLINGTON x LACAPO
1992 - BWP

Pedigree:


PARLINGA VAN DE GOUDBLOMME

Darlington x Lacapo
 

DARLINGTON 

Haar vader DARLINGTON komt uit de bekende stam van de heer De Baey. Deze hengst komt recht-streeks uit de moederlijn van Rembrandt, die vele jaren succesvol is geweest onder Nicole Uphoff. Ook komen uit deze stam de top-dressurpaarden: Ahlerich (ruiter Reiner Klimke), Amon (amazone Annemarie Sanders) en Rubinstein (amazone Nicole Uphoff).  In 2001 werd een zoon van Darling-
gton (mv. Randwijk) aangewezen voor de verrichtingstest in Ermelo.
 

X

 
De moeder van Parlinga van de Goudblommme was CHRISTROSE :  niet alleen het vertrekpunt maar ook het boegbeeld van onze fokkerij . Carlos Van Eenoo trok naar Holstein en daar vond hij haar, een veulen met ruime bewegingen uit de beste springstam ter wereld: Stamm 4847, een Lacapo afstam-melinge, kortom een juweel.  Onze stammerrie gaf verschillende veulens waaronder kampioenen op verschillende prijskampen en wedstrijden.  Christrose zelf kende ondertussen nog een dressuurcarrière in de Lichte tour. 
 
 
 
 


PARLINGA VAN DE GOUDBLOMME werd zelf verschillende malen geselecteerd voor de Nationale BWP Merriekeuring. Zij behaalde een 2de plaats bij de 3 jarige paarden in Gesves voor de  "medaille van de koning" . Ook werd zij succesvol uitgebracht op nationaal niveau 3 met overwinningen in Vliermaal-rood, Aalter,... . Zij won  het vrijspringen in Moorsele en twerd er tevens Dagkampioene.
Door een  blessure werd zij in de fok ingezet. 
Zij stierf in 2010

 

NAKOMELINGEN

  • Ayla De Mars
  • Rea Silva De Mars
  • Fraise De Mars
  • Bailando De Mars
  • Indigo Magiste De Mars
  • Jarifo De Mars


DARLINGTON Damenstolz Damhirsch
Cyklame
Finess Feuerschein
Romika
CHRISTROSE LACAPO Landgraf I
Larsa
Heiderose Fantus
Nachtblume