Nieuws
31 - 08 - 2018

FOKPROGRAMMA 2019

UIT DEZE COMBINATIE HOPEN WE IN 2019 TERUG EEN KNAP VEULEN TE FOKKEN ! 

 

FREYA DE MARS

For Romance I x Belissimo M

www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1559946/

 

Haar vader, FOR ROMANCE I, ontving voor zijn 30-dagentest een 9,25 voor draf en rittigkeit, een 9,0 voor de galop en een 8,88 voor zijn karakter.Haar grootvader, FÜRST ROMANCIER,  werd vierde tijdens de wereldkampioenschappen dressuur en Bundeschampionat; hij ontving eveneens de Ia-hoofdpremie dressuur.
In 2012 werd de volle zus van For Romance, FASINE, Oldenburger kampioensmerrie – wat tot nog toe eenmalig is in de geschiedenis van het Oldenburger Verband.
Langs zijn moeders kant vindt men SIR DONNERHALL I die de status heeft van stempel-hengst : hij was reservekampioen van zijn jaargang en Nationaal kampioen, Verrichtings-kampioen en Reservekampioen op de Wereldkampioenschappen Dressuur. Hij gaf meer dan 50 goedgekeurde zonen; in de derde generatie vindt men de gekende DON SCHUFRO, Deens kampioen en team brons winnaar tijdens de Olympische Spelen van 2008.
For Romance gaat aan moederskant terug op VOLTAIRE, de Furioso II-zoon die zowel in de fokkerij als in de sport een zeer grote rol heeft gespeeld. 


Haar moeder, Bachante de Mars, is een dochter van Belissimo M die een droomcarrière kende : topveilingpaard, recordkampioen bij de hengstenproef, Duits kampioen, finalist bij de wereldkampioenschappen dressuur...
Hij won verschillende GP en internationale klassementenen werd geselecteerd voor de Olympische Spelen van Londen en gaf o.a. negen winnaars van de hengstenproeven, vier vice-kampioenen en in Duitsland reeds 60 goedgekeurde zonen. Meer dan 120 staatspremiemerries bewijzen de verervings-ampioenschappen jonge paarden in Verden.
Meer dan 40 nakomelingen lopen ondertussen in de zware klasse succesvol, o.a. Bella Rosa onder Isabell Werth. In de FN fokwaardeschatting zet Belissimo zich sinds jaar en dag bij de top 1% beste verervers en er zijn ook drie zonen bij diezelfde top 1%.
Belissimo's moedersvader, Roumadour II gaf ook de onvergetelijke Rembrandt, die onder Nicole Uphoff niet alleen het succesvolste paard van zijn tijd was, hij geldt ook via zijn zoon Rosenkavalier en diens zoon Rubinstein als de grondlegger van de R-lijn, één der waardevolste bloedlijnen uit de dressuurfokkerij .

 

 

X

 

RUBIN ROYAL

Rohdiamant x Grundstein II

www.horsetelex.nl/horses/pedigree/15186

www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=ycbLrRojeGo2016

 

 

In 2012 had RUBIN ROYAL reeds meer dan 25 goedgekeurde zonen.
In 2016 werd deze buitengewone hengst die zelf op GP niveau presteerde, voor DE NIRO gelauwerd als één van de beste dressuurpaardenverervers !
RUBIN ROYAL had o.a. 19 nakomelingen op Grand Prix niveau. Zijn volle broers, allen goedgekeurde hengsten, presteren ook op GP niveau : Rockefeller, Rubin Action, Rubino Vincento en Rumicello en BLUE HORS ROMANOV.


Op grond van zijn sportieve prestaties en nakomelingen behaalde hij de titel  van“ Hauptprämien-sieger” op de Oldenburgse hengstenkeuring.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuws
17 - 02 - 2020
Quaresma De Mars ( 2016 Kozinsky /d Dries x el/Ayla de Mars) wordt door zijn nieuwe eigenares vakkundig opgeleid en...

Lees meer >>

22 - 12 - 2019
Prettige feesten gewenst door Stal De Mars !   Ayla & Freya De Mars & Danica Stella 

Lees meer >>