Nieuws
18 - 05 - 2015

Quaterback hengst geboren

Paso doble de Mars, een knappe donkere vos met vier witte benen zag dit weekend het eerste levenslicht. Een knappe Quarterback x Don Schuffro

Deze hengst staat te koop. 

Quaterback: 

Een hengst die dromen waarmaakt, zowel voor de ruiter als voor de fokkers!!

Buitengewoon prestatiebloed verenigt met een zeer stabiel karakter en eenwil om te winnen, zo kan je de Duitse kampioen van 2006 het best omschrijven.
Zijn handelsmerken zijn zijn lichtvoetige draf én zijn revolutionaire galop, die destijds de maximumscore van 10 kreeg op het Bundeschampionnat.
Hoewel hij na zijn zege nog weinig in de sport getoond werd, werd hij toch verder op de klassieke manier getraind, zodat hij in 2013 zijn terugkeer onder Susann Göbel meteen in een S-dressuur kon maken. Ook hier toonde Quaterback zijn buitengewone bewegingen en bewees zijn bijzonder talent tot verzamelen. Hij behaalde meteen de titel van Vice-Landeskampioen in de dressuur in Berlin-Brandenburg.
Quaterback, die net als Poetin I, de Samba Hit's en Belantis uit de beroemde P-lijn stamt, is één der meest gevraagde hengsten van Europa, die ook in Australië, cCanada en de USA een begrip is. Hij is de vader van talrijke kampioenen en veilingtoppers in de hele wereld.
Op dit moment heeft hij al 57 gekeurde zonen.

Dat hijzelf niet enkel een topper is maar dit ook doorgeeft aan zijn kinderen bewijst hij elk jaar weer! Van veulens tot jonge paarden, zonen of dochters, overal ter wereld laten ze van zich horen!
Hij was de hengst met de meeste nakomelingen op de wereldkampioenschappen jonge paarden in Verden met maar liefst 7 stuks!
Ook op het Duits kampioenschap was hij ruim vertegenwoordigd en behaalde Quel Filou de bronzen medaille bij de driejarigen, en Quotenkönig die vierde plaats bij de vijfjarigen.
Quel Filou werd later in de PSI veiling verkocht voor 1 miljoen euro, een andere Quaterback, Quick Nick uit de fokkerij van Isolde Tuypens werd verkocht voor 230 000 euro.
Quatui werd Zuid-Duitse kampioen bij de vierjarige merries, en de Zuid-Duitse kampioene bij de zesjarigen werd een andere Quaterback dochter: Patty.
De Premiehengst Quasi Gold triomfeerde bij de vijfjarige veelzijdigheidspaarden en Quaterdance won in september zowel het Franse als het Belgische kampioenschap der vierjarige hengsten. Hij werd in München bedacht met de titel Premienhengst 2014.

Maar ook in België is Quaterback uitgegroeid tot de belangrijkste dressuurvererver van het land. Voor de Belgische stamboeken werden reeds 3 zonen gekeurd, zijn nakomelingen staan sinds het begin van zijn dekcarrière overal vooraan in de prijskampen.

Quaterback is sinds jaren hét uithangbord van onze stoeterij, en we blijven trots deze hengst exclusief te kunnen aanbieden aan onze fokkers.

Nieuws
06 - 10 - 2019
We expect next year a foal from our breeding mare DANICA STELLA (Don Schuffro x Wuemmestern)  out of this stunningly...

Lees meer >>

19 - 09 - 2019
At the beginning of September Caroline Op De Beeck successfully participated at Intermediary level with a breeding...

Lees meer >>