Fokkerij

2019 ?? De Mars
Freya De Mars x ROHDIAMANT
2019 - BWP

UIT DEZE COMBINATIE HOPEN WE IN 2019 TERUG EEN KNAP VEULEN TE FOKKEN !

 

 

FREYA DE MARS

For Romance I x Belissimo M

  

Haar vader, FOR ROMANCE I, ontving voor zijn 30-dagentest een 9,25 voor draf en rittigkeit, een 9,0 voor de galop en een 8,88 voor zijn karakter.Haar grootvader, FÜRST ROMANCIER,  werd vierde tijdens de wereldkampioenschappen dressuur en Bundeschampionat; hij ontving eveneens de Ia-hoofdpremie dressuur.
In 2012 werd de volle zus van For Romance, FASINE, Oldenburger kampioensmerrie – wat tot nog toe eenmalig is in de geschiedenis van het Oldenburger Verband.
Langs zijn moeders kant vindt men SIR DONNERHALL I die de status heeft van stempel-hengst : hij was reservekampioen van zijn jaargang en Nationaal kampioen, Verrichtingskampioen en Reserve-kampioen op de Wereldkampioenschappen Dressuur. Hij gaf meer dan 50 goedgekeurde zonen; in de derde generatie vindt men de gekende DON SCHUFRO, Deens kampioen en team brons winnaar tijdens de Olympische Spelen van 2008.
For Romance gaat aan moederskant terug op VOLTAIRE, de Furioso II-zoon die zowel in de fokkerij als in de sport een zeer grote rol heeft gespeeld.

 

Haar moeder BACCHANTE DE MARS is een dochter van  BELISSIMO M die zeker een doorslaggevende hengst is  geweest in de herleving van de 'B'-lijn in de Duitse dressuurfokkerij. Op de 2015 Duitse FN-dressuurhengsten staat hij op de 15e plaats, met een dressuurwaarde van 145 (0,98 betrouwbaarheid). In 2002 behaalde Belissimo een record resultaat in de 30-daagse test waarbij hij de perfecte 10.0 vier keer scoorde. In 2003 werd hij Bundeschampion van de vierjarige hengsten in Warendorf en kwalificeerde zich voor de Young Horse World Championships in Verden, waar hij als vijfde eindigde in de finale. Belissimo zette zijn overwinning voort op het Bundeschampionat waar hij tweede werd in de finale van de zesjarige dressuurpaarden.

 

X

 

RUBIN ROYAL

Rohdiamant x Grundstein II

www.horsetelex.nl/horses/pedigree/15186

 

In 2012 had RUBIN ROYAL reeds meer dan 25 goedgekeurde zonen.

In 2016 werd deze buitengewone hengst die zelf op GP niveau presteerde, voor DE NIRO gelauwerd als één van de beste dressuurpaardenverervers !
RUBIN ROYAL had o.a. 19 nakomelingen op Grand Prix niveau. Zijn volle broers, allen goedgekeurde hengsten, presteren ook op GP niveau : Rockefeller, Rubin Action, Rubino Vincento en Rumicello en BLUE HORS ROMANOV.

Op grond van zijn sportieve prestaties en nakomelingen behaalde hij de titel  van“ Hauptprämien-sieger” op de Oldenburgse hengstenkeuring.

In 2018 stond hij op de derde plaats van de WBFSH Sire Ranking met 18 237 punten !

 

 

 

 

 

 

Freya De Mars FOR ROMANCE I Fuerst Romancier
Gesina
Bachante De Mars BELISSIMO M
Atoria de Mars
RUBIN ROYAL ROHDIAMANT RUBINSTEIN I
Elektia V
Rumirell Grundstein II
Ruling Action