Fokkerij

BELUGA de Mars
LITTORIO x LACAPO
2001 - BWP

Pedigree:

BELUGA de Mars

Littorio x Lacapo

 

 LITTORIO

Haar vader LITTORIO was een goedgekeurde hengst in het Holsteiner en Oldenburg Verband en in het Belgische Warmbloed ; in 1995 was hij Grand Champion van het Holsteiner Verband. Littorio had uitstekende gangen en staat bekend om het doorgeven van mooie hoofden en exterieur. Zijn vader Lord is één van de meest invloedrijke hengsten in de geschiedenis van Holstein; Littorio was één van zijn laatste zonen die op de eerste plaats stond voor het geven van dressuurpaarden met afstammelingen als Flemmingh, Gestion Lingh en Krack Z.
 

X

 
De moeder van BELUGA de Mars was CHRISTROSE :  niet alleen het vertrekpunt maar ook het boegbeeld van onze fokkerij . Carlos Van Eenoo trok naar Holstein en daar vond hij haar, een veulen met ruime bewegingen uit de beste springstam ter wereld: Stamm 4847, een Lacapo afstammelinge, kortom een juweel.
Onze stammerrie gaf verschillende veulens waaronder kampioenen op verschillende prijskampen en wedstrijden.  Christrose zelf kende ondertussen nog een dressuurcarrière in de Lichte tour. 
 
 
LITTORIO Lord Ladykiller XX
Viola
Texas Carneval
CHRISTROSE LACAPO Landgraf I
Larsa
Heiderose Fantus
Nachtblume