Fokkerij

EPHORUS De Mars
ORLANDO VAN DE HEFFINCK x LACAPO
2004 - BWP

Pedigree:

EPHORUS de Mars

Lacapo x Orlando van de Heffinck

 

Orlando van de Heffinck

Zijn vader die over een prachtig model beschikt is Orlando van de Heffinck die het bloed voert van Heartbreaker, één van de toonaangevende springpaarden-verervers.
Orlando zelf presteerde uitstekend : hij won 2 keer het stijlspringen in Aken, met de waarderingscijfers 8,9 en 9,3;  in Lanaken won Orlando de kleine finale tijdens het Wereldkampioenschap voor 5-jarigen. Orlando werd tweede in de Belgische Cyclus voor zeven jarigen en won bovendien twee manches. In 2004 maakte Orlando zijn Grand Prix en Wereldbeker debuut op de jeugdige leeftijd van acht jaar met diverse foutloze omlopen in o.a. Kuala Lumpur, Mechelen, Maastricht, Frankfurt, Stuttgart en Brussel.

Diverse nakomelingen van Orlando behaalden ereplaatsen op Veulenkampioenschappen : Bolivia van het Lunterhof werd Nationaal Kampioene BWP en won ook het vrijspringen in Nieuw Vliet. Hij heeft drie goedgekeurde zonen : Athos van het Kluizebos, Vivant van de Heffinck en Onassis, goedgekeurd in Westfalen.

X

De moeder van EPHORUS de Mars was CHRISTROSE :  niet alleen het vertrekpunt maar ook het boegbeeld van onze fokkerij . Carlos Van Eenoo trok naar Holstein en daar vond hij haar, een veulen met ruime bewegingen uit de beste springstam ter wereld: Stamm 4847, een Lacapo afstammelinge, kortom een juweel. 
Onze stammerrie gaf verschillende veulens waaronder kampioenen op verschillende prijskampen en wedstrijden. Christrose zelf kende ondertussen nog een dressuurcarrière in de Lichte tour. 
 

 

ORLANDO VAN DE HEFFINCK HEARTBREAKER Nimmerdor
Bacarole
Nefista van de Ruitershoeve Darco
Jenna van 't Peerdhof
CHRISTROSE LACAPO Landgraf I
Larsa
Heiderose Fantus
Nachtblume