Fokkerij

FRAISE FRIVOLE De Mars
JAZZ x DARLINGTON
2005 - BWP

Pedigree:

 

FRAISE FRIVOLE de Mars 

Jazz X Darlington

 

PARLINGA VAN DE GOUDBLOMME 

Haar moeder, PARLINGA VAN DE GOUDBLOMME werd verschillende malen geselecteerd voor de Nationale BWP Merriekeuring. Zij behaalde een 2de plaats bij de 3 jarige paarden in Gesves voor de  "medaille van de Koning" . Ook werd zij succesvol uitgebracht op nationaal niveau 3 met overwinningen in Vliermaalrood, Aalter,... . Zij won het vrijspringen in Moorsele en werd er tevens Dagkampioene.

X

JAZZ

De goedkeuring van Jazz in 1994 bij het KWPN was het begin van een lange en succesvolle carriere in de fokkerij. Als geen ander drukt Jazz een stempel op zijn nakomelingen, zowel in type als in beweging als voor de dressuuraanleg. Zijn kinderen zijn zonder uitzondering allemaal bergop gebouwd, hebben veel uitstraling, zijn intelligent en spelen met de oefeningen van de hoge dressuur.
Zijn kwaliteiten als fokhengst onderstreepte de hengstenkeuringscommissie met het hoogst haalbare fokkerijpredicaat: "preferent".
Zijn meest succesvolle nakomeling is zeker Parzival met zijn amazone Adelinde Cornelissen : o.a. 2 Olympische Spelen (2012, 2016), 2x WEG (2010 en 2014), 4x Wereldbeker Finale (2010,2011,2012,
2013), 3x Europese Kampioenschappen (2009,2011 en 2013) .

 

 

Fraise Frivole de Mars nam deel aan de selectie voor de Nationale Merrieprijskamp BWP. Zij nam diverse keren deel aan LRV wedstrijden. Zij heeft één nakomeling van Royal Diamond. 

JAZZ COCTAIL Purioso
Ulissa
Charmante Ulster
Warmante
PARLINGA VAN DE GOUDBLOMME DARLINGTON Damenstolz
Finess
CHRISTROSE LACAPO
Heiderose
Nakomelingen