Fokkerij

FRENCH CAN CAN De Mars
FUERST HEINRICH x PIK SOLO
2004 - BWP

Pedigree:

FRENCH CANCAN De Mars

Fuerst Heinrich x Pik Solo

 

Fuerst Heinrich

Haar vader was Fuerst Heinrich die voor een hengst die zo jong stierf een buitengewone invloed blijft
uitoefenen op het fokken van succesvolle dressuurpaarden. Zijn korte competitie en fokprestaties zijn onberispelijk : hij kreeg de titel Premium Hengst bij de NRW-licentieverlening in 2000 op 2-jarige leeftijd, hij werd kampioen van zijn verrichtingsproef in Münster-Handorf met een score van 8,82 en werd de grote winnaar in Oldenburg. Hij was gekwalificeerd voor het Bundeschampionship met een score van 8,5 en was vervolgens 2e in de Finale. Uiteindelijk, als vijfjarige, werd hij in 2003 gekroond tot Wereldkampioen dressuurpaarden met een score van 9,3.

In zijn korte fokkerijcarrière gaf hij meer dan 40 goedgekeurde hengsten waaronder veel Premium hengsten, kampioenen en reservekampioenen. Hij heeft ook een indrukwekkende lijst van geprimeer-de staatsmerries geleverd.

X

el/AYLA De Mars

Pik Solo  x Darlington (x lacapo)
Holsteiner stam 4847
 
Zijn moeder el/AYLA DE MARS was Internationaal Kampioene op de Veulenshow in Nijvel, Finaliste in het Open Vlaams Veulenkampioenschap in Evergem, Finaliste op het BWP Veulenkampioenschap. Zij werd Kampioene bij de 3 jarige springpaarden in Gesves en behaalde een 2° plaats voor de  Medaille van de Koning in Gesves. In Zangersheide was zij  3° in het vrijspringen.
Ayla was 3 X Provinciaal kampioene BWP Merriekeuring en Dagkampioene, werd 3 X geselecteerd voor het BWP Nationaal Merriekampioenschap en 2 X geselecteerd voor het Nationaal Kampioenschap voor Jonge Paarden.
Zij behaalde diverse ereplaatsen op niveau 3 en presteerde in de Lichte Tour
Haar veulen uit First Heinrich, "French Cancan de Mars" , werd verkocht naar Australië.
FUERST HEINRICH FLORESTAN I FIDELIO
Raute
Dawina DONNERHALL
Wibke
AYLA DE MARS PIK SOLO PIK BUBE I
Fortuna
PARLINGA VAN DE GOUDBLOMME DARLINGTON
CHRISTROSE