Fokkerij

KIRMEN De Mars
KAISER KARL x LITTORIO
2007 - Oldenburg

Pedigree:

KIRMEN De Mars

Kaiser Karl x Littorio
 
In 2008 kocht Caroline Op De Beeck Kirmen en bracht haar als driejarige merrie voor op keuring in Duitsland. Kirmen kreeg de titel van Staatspremie Stüte en werd geselecteerd voor Rastede. Zij beschikt over drie goede basisgangen en kreeg in Duitsland  een 9 voor haar galop !
Op 4-jarige leeftijd nam ze met gunstig resultaat deel aan de Beker van België voor jonge dressuur-paarden waar de jury met lof over haar sprak. Ze werd tevens de beste merrie van de 4-jarige klasse over het hele seizoen! 
Kirmen kreeg uit Johnson een merrieveulen, J'adore, dat nu ook een dressuurcarrière begint.

n 2018 behaalde Kirmen tijdens het CDN Torhout een schitterende tweede plaats in de  Prix Saint Geor-ges met haar amazone-eigenares Caroline Op De Beeck.
 
 
 

KAISER KARL  

Haar vader KAISER KARL was in 2005 kampioen van de Oldenburger hengstenkeuring door zijn fenomenale gangen, grote werkwilligheid en een prachtig exterieur. In 2006 was hij in Landescham-pion in Rastede, later Vize-Bundeschampion in Warendorf. Op zijn 70-dagen test werd Keizer KarL in 2009 te Schlieckau vijfde in de prestatieklasse I tussen 44 sterke deelnemers. Zijn nakomelingen manifesteren zich in het dressuurveld en hij heeft als dressuurhengst 145 punten behaald waardoor hij behoort tot de top 5% van alle Duitse hengsten.

X

Haar moeder Atoria was een dochter van CHRISTROSE :  niet alleen het vertrekpunt maar ook het boegbeeld van onze fokkerij : een veulen met ruime bewegingen uit de beste springstam ter wereld: Stamm 4847, een Lacapo afstammelinge,  
De vader van Atoria, LITTORIO, was een goedgekeurde hengst in het Holsteiner en Oldenburg Verband en in het Belgische Warmbloed ; in 1995 was hij Grand Champion van het Holsteiner Verband. Zijn vader Lord is één van de meest invloedrijke hengsten in de geschiedenis van Holstein en Littorio was één van zijn laatste zonen die op de eerste plaats stond voor het leveren van dressuur-paarden met afstammelingen als Flemmingh, Gestion Lingh en Krack Z.
 


 

 

KAISER KARL Kaiser Frans KRACK C
Roussina
Jeanne d'Arc II Lefevre
Janda
ATORIA DE MARS LITTORIO Lord
Texas
CHRISTROSE LACAPO
Heiderose