Fokkerij

ROSIER De Mars
ROYAL JUBILEE x LITTORIO
2005 - Oldenburg

Pedigree:

 

ROSIER  de Mars

Royal Jubilee x Littorio
 

ROYAL JUBILEE

Zijn vader Royal Jubilee is een zoon van de Oldenburgse tophengst ROHDIAMANT die schitterde onder Lisa Wilcox en zelf een zoon was van de gekende Rubinstein. In de moederlijn vinden we nog Andiamo die teruggaat op Absatz. Kortom, een hengst met gouden bloedlijnen !

X

Zijn moeder ATORIA De Mars was een dochter van CHRISTROSE :  niet alleen het vertrekpunt maar ook het boegbeeld van onze fokkerij . Carlos Van Eenoo trok naar Holstein en daar vond hij haar, een veulen met ruime bewegingen uit de beste springstam ter wereld: Stamm 4847, een Lacapo afstammelinge, kortom een juweel. Onze stammerrie gaf verschillende veulens waaronder kampioenen op verschillende prijs-kampen en wedstrijden. Christrose zelf kende ondertussen nog een dressuurcarrière in de Lichte tour.  
De vader van Atoria, LITTORIO, was een goedgekeurde hengst in het Holsteiner en Oldenburg Verband en in het Belgische Warmbloed ; in 1995 was hij Grand Champion van het Holsteiner Verband. Zijn vader Lord is één van de meest invloedrijke hengsten in de geschiedenis van Holstein en Littorio was één van zijn laatste zonen die op de eerste plaats stond voor het leveren van dressuur-paarden met afstammelingen als Flemmingh, Gestion Lingh en Krack Z.
 


ROSIER  de Mars werd geprimeerd in Duitsland en werd verkocht naar Wernke

ROYAL JUBILEE ROHDIAMANT RUBINSTEIN
Elektia V
Aphrodite Andiamo
Rudira
ATORIA DE MARS LITTORIO Lord
Texas
CHRISTROSE LACAPO
Heiderose